okt 11

Tilknytningsproblemer når børn overnatter udenfor hjemmet

Børn, der tilbragte mere end en nat om ugen væk fra mor, er mere usikre

Børn, der bruger mere end en nat om ugen væk fra deres mødre, er mere usikre, ifølge en amerikansk undersøgelse foretaget af forskere ved University of Virginia.

 

Forskere fra University of Virginia undersøgte data fra 5.000 børn, der tilbragte en nat eller mere om ugen væk fra en primær omsorgsgiver, sådan som det i stigende grad sker, når forældrene deler forældremyndighed, men ikke bor sammen.

De fandt ud af, at spædbørn, der tilbragte mindst en nat om ugen væk fra deres mødre, havde mere usikre tilknytninger til moderen sammenlignet med babyer, der havde færre overnatninger eller kun så deres fædre i løbet af dagen.

I alt 43 pct. af spædbørnene med ugentlige overnatninger hos deres far var usikkert knyttet til deres mødre sammenlignet med 16 pct. med færre overnatninger.

 

Samantha Tornello, studiets hovedforfatter og ph.d. kandidat i psykologi ved University of Virginia, sagde:

“Dommere træffer ofte beslutninger om forældremyndighed uden at vide, hvad der rent faktisk kan være i børns interesse, baseret på psykologisk forskning.”

 

Hun tilføjede at usikker tilknytning defineres som en varig, dyb, følelsesmæssig forbindelse mellem et spædbarn og en omsorgsperson, der udvikler sig inden for barnets første år og tjener som grundlag for sunde relationer og forhold senere i livet.

 

Sammen med andre medforfattere, herunder psykologiprofessor Robert Emery, analyserede hun data fra undersøgelsen Fragile Families and Child Wellbeing af omkring 5.000 børn født i store amerikanske byer fra 1998 til 2000.

Dataene bestod af interviews med begge forældre på tidspunktet for barnets fødsel og når barnet var et og tre år gammelt samt observationer i hjemmet af børnene, da de var et og tre år gamle.

 

Spædbørn, der tilbragte mindst en nat i løbet af en uge væk fra deres mødre, observerede man havde mere usikre tilknytninger til dem sammenlignet med babyer, der havde færre overnatninger eller kun opholdt sig hos deres far i løbet af dagen.

I alt 43 pct. af babyerne med ugentlige overnatninger var usikkert knyttet til deres mødre sammenlignet med 16 pct. med færre overnatninger udenfor hjemmet.

 

Resultaterne er offentliggjort i the Journal of Marriage and Family.

 

Kilde:

Babies who spent more than one night a week away from mother are ‘more insecure’ af Hannah Furness, The Telegraph, 2013.07.22

 

Skriv et svar

Your email address will not be published.